Madpakke boller

Her kommer opskriften på mine yndlings gulerods burgerboller til madpakke brug. De er både fedtfattige, fiberrige og smager fantastisk.

Burgerboller med grove gulerødder og grahamsmel:

12 stk.

50 g. gær
4 dl. lunkent vand
1 dl. yoghurt, ymer eller A38 (hvad du nu lige har i køleskabet af surmælksprodukter)
2 tsk. groft salt
200 g. revne gulerødder.
550 g. hvedemel
150 g. grahamsmel
1 æg til pensling
3 spsk. sesamfrø

burger-boller

Smuldr gæren i vandet og opløs den. Tilsæt surmælksprodukt, salt, gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt godt og tilsæt evt. mere mel, så dejen er, så den lige præcis kan slippe fingrene. Læg et fugtigt klæde over skålen, og lad den hæve i 30 min. Hæld dejen ud på et bord, hvor du har drysset mel og del den i 12 stykker. Form bollerne og lad dem hvile i et par minutter på bordet. Læg dem på bageplader og tryk dem flade. Pisk ægget sammen og pensl bollerne. Slut af med at drysse med sesamfrø. Lad bollerne hæve i 25 min. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min til de er gyldenbrune på toppen.

Tips til madpakken:

Madpakke til voksne:

Hvis man er så heldig at have adgang til en mikroovn eller miniovn til frokost er det billigste og nemmeste madpakke alternativ at tage rester fra aftensmaden med på madpakke. Det kan være en rest lasagne, boller i karry, kyllingelår med flutes, en wokret eller biksemad, som er egnet til næste dag, og hvor det er nemt at lave ekstra. Hvis man får noget, som ikke egner sig til næste dag, kan man have et lager af pølsehorn, grovboller eller andet hjemmelavet madbrød i fryseren. Og når man får varm mad eller grovbrød de fleste dage, så bliver det ikke kedeligt, når man fylder de sidste dage ud med rugbrødsmadder. Husk også skrællede gulerødder og frugt til mellemmåltiderne.