Fars:
500 g. svinekød
1 løg
6 spsk. mel
Salt og peber
1 æg
½ dl. mælk
Karrysovs:
10 g. smør
2 tsk. mild karry
4 dl. mælk
3 spsk. mel
1 grøntsagsbuillonterning
kogevand
salt og peber
Tilbehør: Ris, bacontern, majs og ærter
5 dl. ris koges med salt og 10 dl vand. Kog 12 min. Træk 12 min.
Boller:
Rør farsen sammen og form bollerne med en ske. Dump dem ned i en gryde med kogende vand. De er færdige, når de selv popper op til overfladen.
Karrysovs:
Smelt smørret i en gryde. Hæld karry og mel i og brænd det godt af. Spæd op med kogevand lidt ad gangen. Kom derefter mælk i sammen med bouillonterningen og salt og peber. Lad det koge op. Jævn med lidt mere mel, hvis nødvendigt. Kom bollerne i og lad det simre, mens du laver det sidste.
Kog grøntsagerne og steg baconternene gyldne på en tør pande.
Drys baconternene over retten til sidst, det sprøde giver en god modvægt til den ellers bløde ret, og bacon og karry er jo et gammelkendt smagshit.