Gratin med rester af skinke

Opskrift på gratin:

Det er synd at gratinen døde i 80’erne, for det er en fantastisk ret, der er både billig at lave, forvandler rester til et gudemåltid og er noget de fleste kan lide.

Denne opskrift er med skinketern, men jeg har også haft succes med rester fra kalkunsteg eller flæskesteg.

Husk at sætte god tid af til den. Dels skal den 45 minutter i ovnen, dels skal den køle af i en halv times tid under fremstillingen.

4 dl. mælk
40 g. margarine
75 g. mel
3 æg – delt.
Rasp
1 tsk. salt
2 dl. skinketern.

Mælken bringes i kog i en tykbundet gryde sammen med margarinen. Melet kommer i på én gang og der piskes intenst til dejen slipper gryden. Hæld det over en kold skål og sæt den på køl indtil dejen er lunken. Put salt i, og pisk derefter æggeblommer i én ad gangen. Kom fyldet i. Pisk hviderne stive og rør det forsigtigt i dejen til sidst.

Tag en ildfast høj skål og smør den. Drys med rasp, så det hænger fast op ad siden. Hæld dejen i skålen og drys med et lag rasp foroven.

Sæt i ovnen ved 200 grader og lad stå i 45 minutter. Åbn IKKE ovnlågen.

Server sammen med en grøn pastasalat

Skriv et svar