Stegt flæsk med persillesovs

En gammel dansk klassiker, der smager eventyrligt når de nye kartofler og persille lige er kommet frem. Find de tynde skiver svinebryst, det giver sprødt flæsk. Og hvis du har lyst, kan du panere halvdelen af svinebrystskiverne med æg og rasp.

800 g. svinebryst i skiver
1 kg. nye kartofler
1 stort bundt persille
½ liter mælk
3 spsk. mel
Salt og peber
Lidt olie til stegning

Skrub de nye kartofler rene og kog dem møre i vand med salt.
Varm en pande godt op og hæld lidt olie på. Læg flæsket på panden og krydr. med salt og peber. Steges ved stærk varme i 1-2 min. på hver side og derefter ved svag varme til de er sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.

Sovsen kan du lave opbagt eller du kan piske mel og mælk grundigt og varme op til kogepunktet. Hæld hakket og skyllet persille i og smag til med salt og peber.

Server evt. med majskolber og grillede peberfrugter.